به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی آذربایجان غربی، با هدف مهارت افزایی، کارگاه آموزشی «قصه گویی مدرن و خلاق» با تدریس مصطفی رحماندوست، شاعر، نویسنده و مترجم حوزه کودک و نوجوان و حضور خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجان غربی؛ زهرا آبسوران، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان و مربیان فرهنگی و پرورشی، مروجان کتابخوانی، علاقمندان به قصه گویی در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی ارومیه برگزار شد.
در ابتدای این نشست مصطفی رحماندوست، شاعر برجسته حوزه کودکان گفت: تخیل در کودکان بیشتر از بزرگسالان و خیلی قویتر و رسمیتر است و قصه گویی قدرت تخیل کودکان را تقویت می کند. بچهها وقتی با کتاب مشغول تخیل بشوند از کتاب لذت می برند و اصل کار مروجان کتابخوانی و کتابداران هم در بردن لذت کتابخوانی به دنیای تخیل کودکان است.
مصطفی رحماندوست افزود: وقتی از قصه خواندن و کتابخوانی خودمان لذت ببریم، میتوانیم این حس لذت را به کودکان منتقل کنیم. قصهگویی یکی از عمدهترین راههای ایجاد انگیزه برای مطالعه در کودکان و نزدیکی عاطفی به آنها است.
وی افزود: در قصهگویی و قصه خواندن، لحن مهم است و قصهگوها با خلق لحظههای ناب و بهرهگیری از قابلیتهای وجودی زبان اندام و ابزار توانمندی چون لحن و کلام، میتوانند کمک کنند مخاطب حوادث و شخصیتهای قصه را با تمام وجود درک کند.
این شاعر کودک درباره مفهوم قصه گفت: قصه تعریف و تصویر زندگی است که شاید این زندگی اتفاق نیفتاده باشد، اما مانند تابلویی در ذهن مخاطب مجسم میشود و تمام لحظههای یک زندگی در این تصویر ملموس است.
وی گفت: روش قصهگویی مربیان با هم فرق دارد ولی در قصهگویی سعی کنید پایان قصه را باز بگذارید.
امضای یادبود، تجلیل از مصطفی رحماندوست، شاعر و نویسنده کشوری در حوزه کودک و نوجوان، قصهگویی برای کودکان و ضبط قصه برای کودکان گروههای خاص از برنامههای جنبی این کارگاه بود.
شایان ذکر است، برای تمام شرکتکنندکان در این کارگاه گواهی حضور صادر میشود.
ارسال نظر